Erdélyi Konyha Főzőiskola
V. évf. 2017. - 11. (55.) szám - november

Erdelyi Konyha

Oldalszám: 52     Ára: 2,50 lej
Keresse a hírlapárusoknál!
Előfizethető!
Elengedni a rosszat, örülni a jónak

Az év utolsó előtti hónapját sokan az elmúlás időszakaként élik meg, hiszen ilyenkor „tombol” az ősz, és lassan közeledik a tél, ilyenkor emlékezünk meg az elhunyt szeretteinkről is. De ha pozitívabb szemlélettel szeretnénk megközelíteni ezeket a heteket, akkor nagyon sok mindennek örülhetünk. Én, amellett hogy felidézem az azokkal töltött legszebb pillanatokat, akik már nem lehetnek velünk, igyekszem kihasználni minden percet, ami szívet melengető lehet azokkal a szeretteimmel, számomra kedves emberekkel, akik körülvesznek. Kiváló lehetőség erre a Márton-nap, ilyenkor a gyermekekkel közösen szervezhetünk vidám kézműves foglalkozást, közben ehetünk egyszerű libazsíros kenyeret hagymával, vagy utána kissé bonyolultabb, direkt erre az alkalomra készült fogásokat. Ilyeneket is mutatunk ebben a magazinban. Amikor kicsit kisüt a nap, kimehetünk a természetbe, ugrálhatunk a kupacba hordott színes falevelek között, és néhányat haza is vihetünk dísznek. És ne feledkezzünk meg, hogy a sütés-főzés nemcsak a lelkünket melegíti fel ilyenkor, hanem az egész ház megtelik az illatokkal, amitől biztos, hogy megéhezünk. A Főzőiskola gyakorlott háziasszonyai ezúttal diós és céklás finomságokat hoztak az olvasóknak, de készültek őszi kencék, bruschetta is. A házi kenyerekbe, péksüteményekbe is cékla, dió és sütőtök került. A hónap főételei a fasírtok hússal vagy anélkül, és egytálételeket, valamint csirkebelsőségből készült levest is mutatunk Önöknek. Sok-sok ízletes fogás lépésről lépésre, fázisfotókkal kísérve készült, hogy ezáltal is megkönnyítsük a kezdő háziasszonyok, a főzéssel ismerkedő urak dolgát.
Sütésben-főzésben a variációk tárháza nagyon széles, csak merni kell kilépni a komfortzónánkból, és a megszokott, begyakorolt fogások mellett újakat készíteni, akár ki is találni egy-egy új íz- vagy ételkombinációt. Ebben segítségünkre vannak a színben, ízben és illatban egyaránt gazdag őszi gyümölcsök, zöldségek.
Ne feledjék, hónapról hónapra sok-sok lépésről lépésre bemutatott, fázisfotóval kísért recepttel, hasznos tippekkel, ötletekkel várjuk Önöket. Az e-mail-címünk változatlan, továbbra is az ekfozoiskola@gmail.com-ra küldhetik el kérdéseiket, receptjeiket, bármilyen gasztronómiai témájú felvetésüket. Célunk, hogy hétköznapokban és ünnepekkor is a segítőtársuk legyen ez a kiadvány.
Tartsanak velünk továbbra is, búcsúztassuk majd közösen az őszt, és köszöntsük az ünnepekben bővelkedő telet is. Süssenek-főzzenek a Főzőiskolával akár mindennap!

Barabás Orsolya

Ízelítő

Idén jelentek meg


Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha

2016-ban jelentek meg


Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha

Főzőiskola arhívum » »