Erdélyi Konyha Főzőiskola
VI. évf. 2018. - 7-8. (63-64.) szám - július-augusztus

Erdelyi Konyha

Oldalszám: 52     Ára: 2,80 lej
Keresse a hírlapárusoknál!
Előfizethető!
Kánikulára fel!

Július-augusztus az év legmelegebb időszaka, és ilyenkor, aki csak teheti, vízpartra, medence közelébe menekül a kánikula elől, vagy pedig a fenyves erdő hűvösséget kihasználva gyűjtögeti a gombát, málnát, áfonyát és más finomságokat, hogy tartósítva ezeket, majd a téli hólepte napokon visszagondolhasson mindarra, amit megélt ezekben a hetekben. Szeretek barangolni az erdőben, túrázgatni, de csak könnyedén, nem futva, hanem gyönyörködve a tájban, mindabban a szépségben, amivel a természet megajándékoz bennünket. Az ugráló mókusokat, a különböző hangokon trillázó madarakat, a tücsköket hallgatni, közben letépni néhány szál virágot, hogy otthon a vázában is elbűvöljenek. Mostanában, miközben vidékünkön folyamatosan a medvékkel riogatnak minket, időnként eszembe jut, amikor bolyongok, vajon mit tennék, ha a málnabokor másik oldalán egy nagy maci falatozna. Valószínűleg nem azt, amit hideg fejjel elgondolok. De igyekszem nem rémüldözni, hiszen gyerekkorom óta többször meghallgattam azt is, hogy vigyázni kell, nehogy kígyóra lépjünk, de szerencsére nem történt eddig ilyen baleset, én pedig mindig úgy indulok kirándulni, hogy elvonatkoztatok az esetleges negatívumoktól, és igyekszem feltöltődni.
A nagy kánikulában a vízben való lubickolás mellett az egyik legkedvesebb tevékenységünk, amikor fagyit nyalogatunk. Ebben nem igazán ismerek határt, egyszerűen imádom, és amióta először megpróbálkoztam házi fagylalttal, azóta ilyet is gyakran készítek különböző formában a meleg napokra. Most a Főzőiskolában több gyümölcsös fagyit hoztunk. A főételeknél is a nyáré a hangsúly, paprikával, barackkal, uborkával, ribizlivel, gombával megrakott finomságok elkészítését mutatjuk, némelyiket lépésről lépésre, fázisfotókkal kísérve. És természetesen a bográcsos fogás sem maradhat ki ebből a kiadásból. Sok-sok süteményt is hoztunk, ezek is gyümölccsel bőven megrakottak. Szeretik Önök a padlizsánt? Vagy nem gyakran fogyasztanak? Próbálják ki, mert nem fogják megbánni, ugyanis szinte bármilyen ételbe bele lehet varázsolni. Ehhez is adunk bőven ötletet.
A Főzőiskola szerkesztői továbbra is szem előtt tartják, hogy a kiadványban azok is találják meg a gasztronómia rejtelmeit felfedő úton a kedvükre valót, akik most ismerkednek a konyhaművészettel, és lépésről lépésre szeretnék elsajátítani a finomabbnál finomabb ételek elkészítési módját. A különlegességekre vágyóknak, a gyakorlott háziasszonyoknak is kedveskedünk ínycsiklandó ételekkel, hasznos tudnivalókkal és sok-sok, fázisfotóval kísért recepttel.
Ötleteiket, receptjeiket továbbra is az ekfozoiskola@gmail.com e-mail-címre várjuk. Akánikulában is süssenek-főzzenek a Főzőiskolával!

Barabás Orsolya

Ízelítő

Idén jelentek meg


Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha

2017-ben jelentek meg


Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha

Főzőiskola arhívum » »