Erdélyi Konyha Főzőiskola
V. évf. 2017. - 12. (56.) szám - december

Erdelyi Konyha

Oldalszám: 52     Ára: 2,50 lej
Keresse a hírlapárusoknál!
Előfizethető!
A csodavárás ideje

Aki nem szereti a telet, annak is azért december kivételt jelenthet ezen „szabály” alól, hiszen ilyenkor kicsit minden más. Feltéve, ha hajlandóak vagyunk elfelejtkezni a minket körülvevő pesszimista környezetről, na meg a folyamatos vásárlást célzó reklám- és marketingdömpingről, az áruházak és üzleteket talán soha nem látott, már októberben kezdődő árukínálatáról. Mert tudjuk jól, hogy nem ezek a fontosak, hanem az, hogy kis időre mindenről elfeledkezve egymásra hangolódjunk, a szeretet és a csodák kerüljenek a középpontba. Hogy merjünk kérni és várni, hogy teljesüljön a kívánságunk, hogy lepje be az otthonunkat és a lelkünket a várakozás sok-sok apró jele. Erre ott van az advent ideje, amikor felkészülhetünk minden szempontból az ünnepekre, amelyek egymást követik. Ilyenkor lehet még szebbé varázsolni az ott-honunkat, kidíszíteni, idejében eldönteni, hogy kit mivel lepünk meg, és nem az ultra-drága ajándékokra gondolok, hanem a kis kedvességekre, aminek biztosan örülnek a szeretteink. Hiszen mi ismerjük őket, mi tudjuk a legjobban, hogy mi az, amire nagyon vágynak. És kerüljön mindig mellé kedves szó, szeretetteljes ölelés, és természetesen a finomságokról se feledkezzünk meg. Hiszen december nemcsak az ajándékozás hónapja, hanem a sütés-főzésé is, amikor tényleg kiélhetjük kreativitásunkat ilyen szempontból is.
A Főzőiskola idei utolsó kiadásában igyekszünk a csodavárást még teljesebbé tenni. Ajánlunk sok finomságot azoknak, akik Mikulásra is készülnek a megszokottól eltérő ételekkel. Egész magazinunk kicsit az ünnep jegyében készült. A karácsonyi menühöz válogathatnak többféle fogás közül, és sütemények egész sorozatával pró-bálunk a segítségükre lenni, hogy kiválasszák kedvencüket, vagy többet is elkészítsenek ezekből idejük és lehetőségük szerint. Mézeskalács, habkarika, hólabda, bejgli keksz, kalácsfélék... ugye máris érzik a fűszeres illatokat a levegőben? Ezúttal is sok receptet fázisfotók kíséretében, lépésről lépésre mutatunk be, hogy ezzel is megkönnyítsük az Önök dolgát.
Készítsenek sok-sok finomságot, lepjék meg szeretteiket, osztozzanak velük a csodavárás örömében, izgalmában. És tartsanak velünk a jövő évben is, amikor új rovatokkal várjuk a kezdő háziasszonyokat, de folyamatosan jövünk újdonságokkal a már gyakorlott fakanálforgatóknak is.
Áldott, békés ünnepeket, boldog karácsonyt kívánok a lap minden munkatársa nevében!

Barabás Orsolya

Ízelítő

Idén jelentek meg


Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha

2016-ban jelentek meg


Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha

Főzőiskola arhívum » »