Erdélyi Konyha Főzőiskola
V. évf. 2017. - 4. (48.) szám - április

Erdelyi Konyha

Oldalszám: 52     Ára: 2,50 lej
Keresse a hírlapárusoknál!
Megrendelhető!
Tavaszi illatok bűvöletében

Érzik, érzitek? Szeretem róni az utcákat ebben az időszakban, ki-kisétálni a természetbe, megkeresni a zöldülő, virágzó területeket, ahol magamba szippanthatom azokat az illatokat, amelyek oly kedvesek számomra. Örülök a természet ébredésének, a virágzó növények térnyerésének, annak, hogy a szürkeséget felváltják a színek, melyek pompájukkal vidámabbá teszik a legnehezebb hétköznapokat is.
A húsvét közeledtével az aranyeső, a barka és a tavaszi virágok hívogatnak. Díszítsük fel ezekkel otthonainkat, kerüljön belőlük asztalra, ablakba, az ünnepre tegyünk rendet ne csak a lakásban, kertben, hanem kicsit az életünkben is. Mert hajlamosak vagyunk nem odafigyelni a részletekre, hallgatni arra a belső hangra, mely időnként jelzi, kicsit lassítani kellene, vagy jobban megszervezni az életünket. Az ünnepekre készítsünk olyan ételeket, amelyek egyrészt őrzik a hagyományokat, másrészt pedig újdonságokat csempészünk általuk az asztalra, meglepve családtagjainkat, barátainkat. Ehhez ezúttal is találnak segítséget a Főzőiskolában. A tavasz jegyében retekkel, sárgarépával készített fogásokat ajánlunk. Folytatódik a Süssünk otthon kenyeret! című rovatunk, amelyben ezúttal egyszerű és ünnepi kenyér készítését is bemutatjuk lépésről lépésre, fázisfotókkal kísérve. A zöld levesek hétköznapra, de akár ünnepre is kiválóak. Húsvéti előételek és főételek egész sorával igyekszünk megkönnyíteni a választást, bárány, sonka, nyúl egyaránt található ebben a kínálatban. A sütemények sem maradhatnak ki ebből a lapszámból, válasszák ki a leginkább kedvükre valót, vagy akár az összest, és nyűgözzék le velük vendégeiket vagy a locsolókat.
Igyekszünk továbbiakban is az évszaknak, adott hónapnak megfelelő alapanyagokból készített ételekkel, finomságokkal segíteni Önöknek, hogy mind jobban elmerülve a gasztronómia rejtelmeiben, mindig tudjanak újat varázsolni az asztalra. A sütés-főzésben a variációk tárháza nagyon széles, csak merni kell kilépni a komfortzónánkból, és a megszokott, begyakorolt fogások mellett újakat készíteni, akár ki is találni egy-egy új íz- vagy ételkombinációt. Azoknak pedig, akik most kezdenek barátkozni a sütés-főzéssel, hamarosan új rovattal kedveskedünk, hogy egészen az alapoktól tehessék ezt.
Továbbra is várjuk leveleiket ötletekkel, kérdésekkel vagy akár receptekkel az ekfozoiskola@gmail.com e-mail-címen.
A Főzőiskola minden munkatársa nevében kívánok áldott, boldog húsvétot, örömteli tavaszt, jó főzicskélést!

Barabás Orsolya

Ízelítő

Idén jelentek meg


Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha

2016-ban jelentek meg


Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha

Főzőiskola arhívum » »