Erdélyi Konyha Főzőiskola
VI. évf. 2018. - 10. (66.) szám - október

Erdelyi Konyha

Oldalszám: 52     Ára: 2,80 lej
Keresse a hírlapárusoknál!
Előfizethető!
Őszi ízek kavalkádja

Lassan lehullnak a falevelek a fákról, minden a sárgától a barnáig terjedő széles és csodálatos színvilágba borul, jelezve, valóban megérkezett az ősz. Rövidebbek lesznek a nappalok, korábban kezd sötétedni, és mind hűvösebbre vált az időjárás. De érdemes kihasználni még az utolsó melegebb napsugarakat, és minél több időt kint tölteni a friss levegőn, hogy magunkba szívjunk még kis D-vitamint, mielőtt jön a tél. Ez az időszak azért szép, mert a természet újabb csodáit élvezhetjük, ráadásul pedig sok-sok finomság kerülhet az asztalra. Szeretem az ilyenkor megrendezett őszi vásárokat, ahol mindig ámulva fedezem fel, néhol milyen óriásira nőtt burgonya, tökféle, karalábé, káposzta, cékla kerül ki a földből. És az éléskamrába kerülő ízkavalkád is lenyűgöz, mindig újabb receptekkel, tudnivalókkal a birtokomban térek haza. Ráadásul ez kiváló alkalom a tapasztalatcserére, a kedélyes beszélgetésekre, és természetesen arra is, hogy megrakott kosarakkal térjünk haza, hogy igazi termelőktől beszerzett alapanyagokból készíthessünk kiváló fogásokat. Akinek rendeznek a környezetében ilyen vásárokat, ahol többnyire még sütés-főzéssel is egybekötik a rendezvényt, használja ki a lehetőséget, mert biztosan nem bánja meg. És ha időnként többet is kell fizetni ezekért a termékekért vagy az elkészített lekvárokért, savanyúságokért, ne sajnálják a pénzt, mert ezekből hiányoznak az ízfokozók és színezékek, amelyek a nagy bevásárolóközpontokban kevesebbért beszerezhető árukban előfordulnak.
A Főzőiskolában ezúttal a hangsúly az őszi ízekre tevődik. Sütőtökös, céklás finomságok egész sorát megtalálják. Őszi leveseket ajánlunk, a hónap főétele pedig egy különleges töltöttkáposzta-torta, aminek az elkészítését lépésről lépésre, fázisfotókkal kísérve mutatunk be. Nem maradhatnak ki a szőlős sütemények, desszertek sem, és bevezetjük olvasóinkat a kuglófok, kalácsok ínycsiklandó világába is. Továbbra is várjuk a gyermekeik által elkészített és lefotózott recepteket, illetve bármilyen ötletet, kérdést az ekfozoiskola@gmail.com e-mail-címre.
Arra buzdítunk mindenkit, aki még most kezd barátkozni a sütéssel-főzéssel, tegye meg bátran, keresse hónapról hónapra a standokon a Főzőiskolát Erdélyben és Magyaroszágon egyaránt. Ha pedig szeretne valamilyen gasztronómiai kérdésére választ kapni, forduljon hozzánk bizalommal, írjon nekünk. Megtalálhatóak vagyunk a Facebookon is, illetve várjuk leveleiket e-mailben.
Merüljünk el közösen az őszi ízvilágban, süssünk-főzzünk együtt továbbra is!

Barabás Orsolya

Ízelítő

Idén jelentek meg


Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha

2017-ben jelentek meg


Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha

Főzőiskola arhívum » »