Erdélyi Konyha Főzőiskola
VII. évf. 2019. - 7. (75.) szám - július

Erdelyi Konyha

Oldalszám: 52     Ára: 2,80 lej
Keresse a hírlapárusoknál!
Előfizethető!
Változások szele simogat

Fura világot élünk - hallom úton-útfélen elsősorban az idősebbektől, de már a középkorúak is csak kapkodják a fejüket, hogy mennyire változik a világ, hogy nap mint nap újdonságokkal kell szembenézzenek. Mintha minden felgyorsult volna az elmúlt években, és valljuk be őszintén, nem mindig mondható el, hogy ez jó, hogy csak pozitívumokat hoz magával a változás.
Vannak emberek, akik könnyebben elfogadják az új dolgokat, akiknek nem jelent nehézséget, ha akár sarkaiból kifordul az életük egyik napról a másikra, vagy maguk kell hagyjanak szinte mindent, amit megszoktak. Másoknak azonban ez sok-sok fejtörést, őrlődést, sóhajokat jelent. Mert ragaszkodunk tárgyakhoz, helyekhez, helyzetekhez, emberekhez. Mert nehéz lemondani valamiről, ami fontos, ami sokat jelentett, ami a mindennapok része volt. A változás lehet apró is, de előfordulhat, hogy munkahelycsere, család összetételében való módosulás, új otthon vagy akár egy másik város, másik ország is szóba jöhet.
Tudjuk, hogy semmi sem állandó, de időnként nehéz meghozni az ilyen jellegű döntéseket, mert azért a legtöbb ember tart az ismeretlentől, a bizonytalantól. De előfordul, hogy kell venni egy mély levegőt, ezzel együtt kis bátorságot, és belevágni, mert lehet, hogy egyébként sok jó dologról mondunk le, maradunk le.
Divatját éli az életmódváltozás is, ami szintén sok mindent von maga után. Ebben a kérdésben is jó mérlegelni, valóban szeretnék-e teljesen másképp táplálkozni, mint megszoktam, az jót tesz-e nekem, a szervezetemnek, a hangulatomnak, vagy csak egy hóbort, amiért ideig-óráig lelkesedem, és utána minden visszatér a régi kerékvágásba. Lehet, hogy ez sem rossz, hiszen ebből is lehet tanulni, ezáltal is fejlődni, de azért azt tapasztaljuk, hogy nem feltétlenül kell azonnal fejest ugrani a kútba.
Itt a nyár, a legmelegebb időszakok következnek, amikor lehet költekezni, vagy időt szánni arra, hogy átgondoljuk, mi miért fontos számunkra, kell-e, akarunk-e változni, változtatni, vagy egyáltalán a velünk szembejövő újdonságokhoz hogyan viszonyulunk, milyen teret engedünk ezeknek az életünkben. Egy-egy finom nyári fogás mellett, egy hideg itókát iszogatva, fagyit nyalogatva is van erre lehetőség. A Főzőiskolában igyekszünk valóban szezonális recepteket ajánlani Önöknek, sok-sok, ebben az időszakban beszerezhető alapanyagból összeállított egytálételeket, desszerteket mutatunk, és persze az örök kedvenc, a fagylalt sem maradhat ki a sorból. Hiszen ezt a nyalánk- ságot is érdemes otthon elkészíteni a nekünk leginkább tetsző változatban. Folytatódik az olaszországi ételeket bemutató sorozatunk, és ezúttal is hoztunk olvasóinknak kenyereket, mert továbbra is valljuk, hogy ha a levegőben finom kenyérillat száll, akkor mi is jobban érezzük magunkat.
Várjuk leveleiket, receptjeiket, ötleteiket az ekfozoiskola@gmail.com e-mail-címre, és süssenek-főzzenek velünk akkor is, ha Önöket is simogatja a változások szele életük bármely területén.

Barabás Orsolya

Ízelítő

2019-ban jelentek meg


Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha

2018-ban jelentek meg


Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha

2017-ben jelentek meg


Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha

Főzőiskola arhívum » »