Erdélyi Konyha Konyhatündér
VII. évf. 2018. - 4. (64.) szám - április

Erdelyi Konyha

Oldalszám: 52     Ára: 2,80 lej
Keresse a hírlapárusoknál!
Előfizethető!
 
Tényleg legyünk hálásak?

Az összes vallás, ősi és modern filozófia állítja, hogy a hála az egyik legfontosabb lépcsőfok a belső béke eléréséhez. Ugyan kérem, még mit nem? Hogyan erezzünk már hálát, amikor egyik hónapról a másikra alig élünk meg? Amikor megy a szívatás a munkában, a kollégák kiállhatatlanok, és még otthon sincs nyugtunk, mert a szomszédok zajosak, rámenősek, és minden nap zaklatnak valamiért, ha nem másért, hát azért, mert barátkozni akarnak, amitől egyre inkább kezdünk antiszociálisán viselkedni. Amúgy is van, hogy a fejünk fölött összecsapnak a hullámok, nem látunk kiutat, gyengének, fáradtnak és sebezhetőnek érezzük magunkat.
Ráadásul megtapasztaljuk, hogy vannak igazán súlyos, feldolgozhatatlan események is. Türelmet, elfogadást kell tanulnunk, akár akarjuk, akár nem, mert az élet nem ad más választást. Ezekben az időkben átértékeljük a dolgokat. Megértjük, miért mondták fiatal korunkban az idősek, hogy majd az élet lecsillapít. Amikor olyan dolgokkal kell szembenéznünk, melyekre nem lehetünk hatással, rájövünk, hogy az élet egyszerűbb, mint hisszük: sokkal kevesebbel is beérhetjük, nem kell a luxus, nem kell a pucc. Emberek kellenek és érzések. Felismerjük, hogy hálásnak lenni nem egy megalázkodó viselkedési forma, hanem annak a felismerése, hogy amink van, az elég a boldogsághoz.
Akármilyen elcsépelt is, nem az anyagiak tesznek boldoggá. Akkor vagyunk igazán gazdagok, ha szeretnek és szerethetünk. Ha rossz pillanatainkban van, aki megfogja a kezünket. Akkor vagyunk igazán boldogok, ha a szeretteinket halljuk nevetni, és akkor ébred fel bennünk az őszinte hála, ha megértjük, hogy ezeknél fontosabb és értékesebb nincs az életben. Az idő, amit a szeretteinkkel tölthetünk, legyen szó egy közös sétáról, filmnézésről, hétvégi kirándulásról, de akár - hogy stílszerűek maradjunk - egy közös főzésről, megfizethetetlen, egyszeri és visszahozhatatlan.
Ilyen szemszögből nézzünk hát szét magunk körül. Hagyjuk a felesleges dolgokat, és öleljük magunkhoz a szeretteinket, élvezzük a tavaszt, a szép időt, és adjunk hálát minden percért, amit együtt tölthetünk!
Kívánok értékes, szeretteinkkel együtt eltöltött szép áprilist, és természetesen sok finom, egészségben és jókedvvel elköltött közös étkezést, amihez reméljük, hogy a Konyhatündér receptjeivel mi is hozzájárulhatunk!

Fagyal Hajnalka

Ízelítő

Idén jelent meg


Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha

2017-ben jelent meg


Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha


Konyhatündér arhívum » »