Erdélyi Konyha Konyhatündér
VI. évf. 2017. - 2. (51.) szám - február

Erdelyi Konyha

Oldalszám: 52     Ára: 2,50 lej
Keresse a hírlapárusoknál!
Megrendelhető!
 
Ígérem, február

Valamiért nagyon megmaradt bennem gyerekkorom két régi, végül is jelentéktelen mozzanata. Elég kicsi lehettem, mert szüleim viszonylag korán vettek autót, de ez még azelőtt történt, amikor vonattal jártunk haza drága nagyszüleimhez. A leszállóállomás előtt, a folyosón álldogálva vártuk, hogy megálljon a vonat. A hóval borított tájat magunk mögött hagyva beértünk a faluba, ahol embereket láttam, házakat meg kerteket, nem többet. De ez akkor valamiért nagyon megfogott. Emlékszem, hogy az járt a fejemben, hogy mamánál meleg lesz, és mama egészen biztosan megfőzte valamelyik kedvencemet. Azt már nem tudom, hogy ugyanaznap történt-e, de egy másik pillanat is így belém rögződött, melyben édesapám a nagy csomaggal mögöttem jön, édesanyám pedig a sapkámat igazgatja, mert mind félrecsúszott a fejemen. Vágta az arcomat a hideg szél, és miközben anyukám velem foglalkozott, én mellette elnézve láttam, ahogy egy üres házhelynél hatalmasra fújta a szél a havat, s néztem, ahogy „kotorja” a hószemcséket. A telektől egy drótkerítés választott el minket, amit teljesen átszőtt a zúzmara, olyan csodálatosan szép volt, hogy nem tudtam betelni a látványával. Tulajdonképpen ennyi. Nagyon sokat gondolkoztam azon, hogy ez a két, valóban semmi jelentőségű pillanat miért maradt meg úgy bennem, de nem tudom rá a választ. Talán azért, mert a biztonságot éreztem mindkét alkalommal? Azt, hogy vigyáznak rám, és hogy otthon meleg és finom étel vár? Édesanyám gondoskodó keze megnyugtatott, mert tudtam, hogy ő vigyáz rám? Valószínűnek találom, hogy ez lehet az oka, de biztos választ talán sosem kapok.
Idén télen többször is eszembe jutott a két mozzanat. Talán azért, mert most keményebb tél volt, mint máskor? Nem tudhatom.
Az én gyerekeim nagyok, már nem kell igazgatni a fejükön a sapkát, de minden édesanyához hasonlóan sokszor megtettem én is. Ha pedig a jó Isten megsegít, ígérem neked, február, hogy nagymamámhoz hasonlóan mindig meleg házzal és a kedvenc ételükkel várom majd családjukkal, leendő unokáimmal együtt őket. Addig is a tőlem telhető legjobb módon igyekszem gondoskodni róluk, a meleg házról és a finom ételről február kínálatával, amit ezúttal Önök elé is tárunk, kedves olvasóink! Valentin-napra, farsangra és torkos napokra is készültünk ajánlatokkal, szívből kívánom, hogy találjanak közöttük elkészítésre csábítót, és azt is, hogy a gondoskodással mindannyian kitörölhetetlen pillanatokat rögzítsünk csemetéink emlékei közé, hiszen már tudjuk, felbecsülhetetlen minden egyes dédelgetett emlékünk.

Fagyal Hajnalka

Ízelítő

Idén jelent meg


Erdelyi Konyha

2016-ban jelent meg


Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha

Konyhatündér arhívum » »