HÚSBARÁTOK KÖNYVE
10 év válogatott finomságai

izek

Ára: 19,00 lej
Keresse a hírlapárusoknál!
Megrendelhető webboltunkban!

A modern dilemma: szívtelen, aki húst eszik?

Mondjuk ki nyíltan: a húsfogyasztókat egyre több támadás éri napjainkban. Aki jártas az internet világában, egészen biztosan tanúja volt már valamilyen heves vitának, amely a húsfogyasztók és az azt tagadók között folyik. Néha egészen különös fordulatokat vesz a történet, és az egymásra mutogatás nem ritkán átmegy gyűlölködésbe, egymás sértegetésébe. Előfordul, hogy a húst nem fogyasztók támadják a hússal is táplálkozókat, és úgy állítják be a dolgot, mintha főbenjáró bűnt követnének el, és mindehhez az erősebb hatás kedvéért szívszaggató képekkel és videókkal támasztják alá mondanivalójukat.
Húst enni nem bűn, és nem is szégyen
Az ember hosszú évezredek óta húsfogyasztó. A kutatók szerint az őseink valóban növényevők voltak, és csak később váltak húsevővé. Azóta elég sok idő eltelt, és azt, hogy a szervezetünk is alkalmazkodott a vegyes táplálkozású életmódhoz, az is bizonyítja, hogy az evolúció során az emésztőrendszerünk, a fogaink és még az állkapcsunk is megváltozott.
Az állatok táplálkozás céljából való levadászása, leölése mindig is kényes kérdés volt az ember számára, amely érző és érzékeny lény, így sajnálatot érez irántuk. A természeti népek megköszönték az állatok életét, miután levadászták őket. A modern ember pedig igyekszik minél kíméletesebben tenni a dolgát. Ezzel együtt az ember nem csak azért eszik húst, mert finom, hanem mert szüksége van a benne lévő tápanyagokra.
A szélsőségek veszélyesek
A szakemberek nem győzik ismételgetni, hogy az ember számára igenis fontos az állati eredetű táplálék, amelyben olyan, másból nem vagy csak kevébé kinyerhető, tápanyagok vannak, melyek fontosak a szervezet kiegyensúlyozott működéséhez. A húsok teljes megvonása miatt olyan hiányok léphetnekfel, amit másból nehéz pótolni.
Tegyük hozzá, hogy a túlzott húsevés sem egészséges, ennek okairól már rengeteget olvashattunk.
Érdemes hát ismét megkeresni az arany középutat, és nagyszüleink bölcsességéhez fordulni, mely kimondja, hogy mindent lehet módjával. Megszívlelhetjük az életmódjukat is, amely heti két alkalommal engedélyezett húsfogyasztást, így a szervezetüket nem terhelték le a nehezen emészthető húsokkal.
Kiadványunkban, amit most a kezében tart a kedves olvasó, megpróbáltunk minél többféle húsos receptet összeválogatni, melyek mellé tippekkel és praktikákkal is készültünk, hogy az étel, amit elkészítünk, igazán finom és kielégítő legyen.Jó étvágyat kíván a szerkesztőség tagjai nevében is

Fagyal Hajnalka

Ízelítõ