Erdélyi Konyha Főzőiskola
V. évf. 2017. - 3. (47.) szám - február

Erdelyi Konyha

Oldalszám: 52     Ára: 2,50 lej
Keresse a hírlapárusoknál!
Megrendelhető!
Jókedvre csábító tavaszi illatok

Idén február elején úgy jártam, hogy azt hittem, a hosszú hideg hetek, hónapok után máris beköszöntött a tavasz. Az időjárás felengedett, a nagy hó elolvadt, kisütött a nap, mintha a madarak is csiripeltek volna, és jókedvűen róttam a város utcáit. Végre nem fáztam. Ettől pedig ismét kerek lett a világ, és elfelejtettem minden gondom-bajom, a mindennapi nehézségeket, a fáradtságot. Kedvem kerekedett tavaszi finomságokat készíteni, vadásztam az üzletekben, zöldségesnél azokat a hozzávalókat, amelyek valóban megidézik a kikelet hónapjait. Spenót, saláta, zöldhagyma, retek került az asztalra, mindenbe belecsempésztem az első primőröket, még a fiam is megkérdezte: anya, már tavasz van? Igen, vágtam rá, amire nagy csodálkozó szemeket meresztett. Néhány nap múlva ráébredtem, bizony csak reménykedtem, hogy máris itt a tavasz minden szépségével, csodájával, ízeivel, mert ismét lehűlt a levegő, és nagy mennyiségű hó hullott. De szerencsére minden évben eljönnek azok a hónapok, amikor a tavaszi zöldektől lesznek színesek, vitamindúsak az ételeink, csak időnként többet kell erre várni, és nem türelmetlenkedve siettetni az idő múlását.
A Főzőiskola is elhozza a tavaszi zöldeket az olvasóknak kencékben, salátában, levesben, sőt még süteményben is. Mivel szüksége van szervezetünknek a melengető ízekre, így csípős fogásokkal is készültünk, csili, fokhagyma, torma került a finomabbnál finomabb ételekbe. Folytatódik az otthoni kenyérkészítésre buzdító sorozatunk, ezúttal olajbogyós gyökérkenyér és tönkölylisztes zsemle sütését mutatjuk be lépésről lépésre, fázisfotókkal kísérve. A farsang után a böjtös hetek köszöntenek be az életünkben. Mit együnk ilyenkor? Eláruljuk kedvenc böjti ételeink receptjeit is.
Ha kedvet kaptak, főzzenek-süssenek meg minél több fogást a Főzőiskola segítségével, fotózzák le, és küldjék el nekünk a végeredményt az ekfozoiskola@gmail.com e-mail-címre. Ugyanide várjuk ötleteiket, kérdéseiket, receptjeiket, bármit, ami által tartalmasabb, szebb lehet a magazinunk. Továbbra is szeretnénk, hogy a mindennapokban az Önök segítségére legyünk, amikor felkötik a kötényüket, kezükbe veszik a fakanalat, akkor a kezük ügyében legyen a Főzőiskola valamelyik kiadása, és abból inspirálódva készítsenek finomságokat.
Tartsanak velünk hónapról hónapra, örüljünk együtt a természet ébredésének, a tavasz-nak és a friss ízeknek!

Barabás Orsolya

Ízelítő

Idén jelentek meg


Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha

2016-ban jelentek meg


Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha

Főzőiskola arhívum » »