Erdélyi Konyha Kalendárium 2023

Erdelyi Konyha

Oldalszám: 400
Megrendelhető webboltunkban!
Események, történetek, ünnepek...

...és természetesen finom ételek. Ezeket kínálja legújabb kalendáriumunk, hogy olvasóinknak kellemes órákat szerezzünk a hamarosan beköszönő új esztendőben is. Hiszen volt itt már minden, fagykár, jégkár, világjárvány, hogy a háborúról ne is beszéljünk. Az elmúlt néhány év során olyan dolgok szakadtak nyakunkba, melyekre még legrosszabb álmainkban sem gondoltunk. Mert máskor is voltak nehéz idők, emberi tragédiák, szerencsétlenségek. De valahogy mindig tőlünk távolabb és többnyire nem velünk történtek meg. Ezeket a mostaniakat már saját bőrünkön érezzük, és sajnos semmit sem tehetünk ellenük. Úgy érezzük, az események forgataga átcsap a fejünk felett, nekünk csak az aggódóan szemlélődő kisember szerepét osztotta a sors.
Valamit azért mégis tehetünk. A lehetőségeink szerint megőrizni, megbecsülni mindazt, ami körülöttünk igazán értékes: egy gyerek vagy unoka mosolyát, egy baráti ölelést, a családi szeretetet és gondoskodást. Magunkhoz szorítani mindazt, ami erőt, reményt, hitet és bizalmat ad az elkövetkező, vélhetően nem könnyű esztendők elviseléséhez. Kötetünk is ennek a jegyében született meg. Megemlékezünk olyan magyarokról, akikre büszkék vagyunk. De a nagyvilágba is kitekintünk, hisz akadnak bőven figyelemreméltó egyetemes értékek is. Meg aztán, hogy kicsit derűsebbé tegyük napjainkat, itt-ott beengedtünk néhány lazább történetet is a sok nagy komolykodás mellé.
Visszakanyarodva a finom ételekre, mivel kedveskedjünk szeretteinknek? Érdemes végiglapozni, sőt ki is próbálni a zömével első kézből származó recepteket, a miskulanciától a krumplistercig, a kulichtól a zrazyig, hogy csak néhányat említsünk a kalandos gasztroutazásra vágyóknak. De lesz itt bőven hagyományos, könnyen és takarékosan elkészíthető fogás is. Továbbá ízelítőt kínálunk elődeink vagy napjaink hírességeinek kedvenc ételeiből, italaiból, de konyhai szokásaikról is mesélünk. Mindez egy lenyűgözően változatos, laza keretbe ültetve, különös gonddal megunhatatlan napi sorozatba rakosgatva, mintha egy finom ételt készítettünk volna, amivel igazándiból feldobható egy családi rendezvény vagy ünnep hangulata.
Egy jobb, békésebb jövőben reménykedve, feledjük a bút, borút! Ezt kívánja kedves, kitartó olvasóinak az Erdélyi Konyha valamennyi munkatársa az elkövetkező esztendőben. Forgassák vidáman, hasznosan a 2023-as Erdélyi Konyha Kalendáriumot!

Varga Károly

Ízelítõ

Megjelent Kalendáriumok:


Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha