DISZNÓTOR és TÉLI RECEPTEK


sutivarazs

Oldalszám: 192     Ára: 12,50 lej
Keresse a hírlapárusoknál!
Megrendelhető!

...

Kedves Olvasónk! Szakácskönyvünk az egyszerűséget, de az ínycsiklandó végeredményt tartva szem előtt született meg. Házias ízeket csempészünk a konyhába mindennapi, könnyen elérhető alapanyagokból – hiszen ez az elvünk. A finom ételek elkészítéséhez minden segítséget megadunk: receptjeinket nemcsak afféle tényként közöljük, hanem „kibeszéljük”, mintha csak egymással szemben ülnénk. Ételeink leírása mellé további könnyítésképpen kis ikonokat tettünk, hogy Ön elsőre láthassa, milyen nehézségű, szintű, árkategóriás és időigényes recepttel áll szemben. Reméljük, hogy kipróbálja ezeket, még ha esetleg kezdő háziasszony, háziúr is, hiszen higgye el, a siker kulcsa egyedül a sütés-főzés iránti szeretetben (no meg némi gyakorlásban) van. Ha igazán szeretünk a konyhában tevékenykedni, még ha elsőre el is rontunk valamit, hajt a vágy, hogy csábító ételeket tehessünk az asztalra, és bezsebelhessük az elismerő hümmögéseket evés közben – kívánjuk, hogy ez receptjeink segítségével Önnek is százszázalékosan sikerüljön!
A Corvin Kiadó nevében köszönjük kiadványaink iránti bizalmukat, és reméljük, hogy ezúttal is sikerült egy olyat szerkesztenünk, mely nem a polcon porosodik majd, hanem Önök mellett nyűvődik a sűrű használattól!

Disznóságok
és más finomságok hideg napokra


... Olvasóink visszajelzési alapján megfogalmazódott bennünk, hogy, hogy egy új, merőben más kiadványt is ki kellene adnunk: egy szakácskönyvet. Ilyenkor persze számtalan ötlet születik a mikéntekrőlés hogyanokról,, de egyben az első perctől megegyezett véleményünk: egy olyan kiadványt kell összeállítanunk, amely követi a szezonális kinálatot, azaz az évszakokat. Így született meg az Évszkok ízei elnevezés is, ami híven tükrözi, hogy receptejeinkben abból gazdálkodunk, amink van. Természetesnek tűnt, hogy az első nagy témánk a disznóvágás legyen, hiszen annak most van itt az ideje.
Aki valaha is vágott disznót, az tudja, hogy ez nem egy egynapos munka.
Az előkészülettel, magával a torral és az utómunkákkal együtt minimum három nap, ám mégis örömmel vállajuk, mert tudjuk, hogy így jó időre bebiztosítjuk a család számára a betevőt. Feltehetjük a kérdést, hogy érdemes-e disznót vásárolni, amikor nem is tudjuk minden részét hasznosítani, mihez kezdjünk például a fejjel, bőrrel, füllel, lábbal és más efféle „velejárókkal”?
Szakácskönyvünkben azt is szeretnénk megmutatni, hogy ezek a hálátlannak titulált részek nagyon is ízletes falatok alapanyagai, próbálják ki bizalommal, hiszen receptjeink mind elkészültek, ígérjük, nem fognak csalódni!
Ha nincs lehetőségünk disznót nevelni, mélyebben a pénztárcánkba kell nyúlni, de ha gondosan felhasználjuk az összes részét, nemcsak csábító és különleges falatokat kapunk, de még jobban is járunk anyagilag, mintha kilóra vásárolnánk. Könyvünkben mindenféle finomságot készítünk, a hurka-kolbásztól kezdve a kocsonyán, sajtokon át az utánozhatatlan felvágottakon keresztül egészen a darált húsos ételekig, ezért forgassák bizalommal kis könyvünket, amit a takarékosság és a változatosság jegyében állítottunk össze.
Szakácskönyvünk két részből áll, egy fő témából és a szezonális kínálatból. A fő téma a disznóvágás, a második részt természetesen a tél és a téli ünnepekre való készülődés jegyében állítottuk össze. Ennek első fejezetében gyerekeink számára készítünk ízes recepteket, hiszen számunkra mindig ők az elsők! Miért ne ehetnék azt, amit szeretnek, ha éppen hamburgerre vágynak, akkor azt, és miért ne készíthetnénk el nekik mi magunk (így legalább tudjuk, mit eszik a gyerek)? Ötleteket ajánlunk ebben a témában is, és gyerekkedvenc csemegéket is kínálunk mellé.
A könyv hátralévő részében téli kedvenc csemegénkkel, az almával is behatóbban foglalkozunk: ételek és desszertek kínálatával készültünk. További ajánlataink a téli alapanyagokra épülnek: előételek, főételek, desszertek sorakoznak mind-mind elérhető alapanyagból.
Annak reményében, hogy sikerült egy házias jellegű, jól használható szakácskönyvet összeállítanunk, reméljük, hogy sok izgalmas receptet találnak benne kedves olvasóink, és örömmel forgatják majd. Mi ehhez nem is kívánhatnánk többet, mint jó egészséget és jó étvágyat!

Fagyal Hajnalka

Ízelítõ