HÉTKÖZNAPI FINOMSÁGOK
+ ŐSZI RECEPTEK

sutivarazs

Oldalszám: 192
Megrendelheti webboltunkban!
Ha kellett nekünk emancipáció,
akkor legalább csináljuk okosan


A mai kor asszonyának annyi a dolga, hogy azt sem tudja, hol fogjon hozzá, és mikor lesz vége. Munkába jár, háztartást vezet, mos, főz, takarít, idősebb szülőkre vigyáz, igyekszik jó feleség lenni, no meg gyermekeinek jó édesanyja,játszópajtása, házifeladat-felelőse. Önmagára alig marad ideje. Nesze neked emancipáció.
Na, de honnan mindehhez energia?
Mit tegyen egy nő, ha minden területen szeretne eleget tenni?
A megoldás a szakemberek szerint állítólag egyszerű: tervet kell készíteni. De úgy mindenre ... Be kell osztani azt a kevés időt, ami rendelkezésre áll. Azt mondják, hogy túl messzire nem jó tervezni, mert az úgyis borul. De az egyhetes ütemterv nagyjából tartható. Gondoljuk át például, mire lesz szükségünk az előttünk álló héten, és egy nagybevásárlás során vegyünk meg mindent, amire szükségünk lesz, így nem kell időt veszítenünk azzal, hogy vásárolni menjünk munkából hazafelé, és a kasszánál is időt veszítsünk a sorban állással.
Szabjuk meg, hogy mit mikor, és vonjuk be a családot
A szakemberek szerint, ha bevezetünk egy rendet, mely szerint például a kedd takarítási nap, a család kevésbé fog morogni - mert előre számít rá-, mint ha hirtelen bejelentjük, hogy na, ma takarítunk. Akkor mindenkinek lesz valamilyen kifogása: házi van, már megígérte, hogy kimegy a barátokkal stb. De ha megszokják, hogy a kedd takarítónap, akkor hiába a kifogás, azzal érvelhetünk, hogy jól tudják, hogy ez a nap a rendrakásé.
Ha alaposan belegondolunk, ezek a jó tanácsok akár működhetnek is, és bizonyára sokban megkönnyíthetik a dolgunkat. Ehhez mi most egy olyan könyvecskével járulunk hozzá, melyben könnyen és gyorsan elkészíthető remek recepteket gyűjtöttünk össze, melyek elsősorban hét közben jönnek jól, amikor kevesebb időnk van a sütésre-főzésre. Ugyanakkor szezonális, őszies recepteket is hoztunk, amiket mindenképp ki kell próbálnunk, miközben pár hét múlva búcsút intünk a nyárnak.

Fagyal Hajnalka

Ízelítõ