Corvin Erdélyi Konyha
IX. évf. 2017. - 8. (93.) szám - augusztus

Erdelyi Konyha

Oldalszám: 44     Ára: 4,90 lej
Keresse a hírlapárusoknál!
Előfizethető!
 
Pillanatok alatt elillan a nyár, a szerelem

Már gyerekkoromban, amikor felhőtlenül örülhettem a három hónapig tartó vakációnak, úgy éreztem, hogy a nyár sokkal hamarabb eltelik, mint bármelyik más évszak. Főleg vidékünkön, ahol később köszönt be, és bizony már szeptember elején jöhet a lehűlés, az ősz. Mintha néhány pillanat lenne csupán, annyira illékony. Akárcsak a szerelem – tartják sokan.
Sokszor hallani, olvasni olyan gondolatokat, melyek szerint mindannyiunknak él valahol a lelki társa, akivel valóban teljes, boldog életet élhet. Ezt fogalmazza meg Richard Bach is a műveiben. „Nem tudom, merre vagy, de valahol már élsz a világban, és egy napon te meg én megérintjük majd ezt a kaput, ezen a ponton, ahol most én. Aztán majd bemegyünk a kapun, betölt minket a jövőnk és a múltunk, és annyit fogunk jelenteni egymásnak, amennyit soha egyetlen ember sem a másiknak. Még nem találkozhatunk, nem tudom, miért. De egy nap minden kérdésünkre feleletet kapunk majd. Minden lépésem közelebb visz egy hídhoz, amelyen át kell mennünk, hogy találkozhassunk” – írja Richard Bach. Ha úgy élnénk meg a szerelmet, ahogyan ő, valószínűleg sokkal kevesebb házasság végződne válással, és több lenne boldog. A szomorú azonban az, hogy nagyon kevesünknek adatik meg a lehetőség, hogy találkozzunk lelki társunkkal, és nem csak a kilométerekben mért távolság jelent problémát. Sajnálatos módon nem járunk nyitott szemmel a világban, sokszor nem is érzékeljük a környezetünket, legalábbis nem tudatosan. Az is előfordul, hogy egy adott életszakaszban találkozunk, de az nem a megfelelő pillanat, nem vagyunk még egymásra hangolva. Ez azonban azt is maga után vonhatja, hogy nem ébredünk rá: ő az az ember, aki az igazi számunkra. Lehet, hogy évekig ott van mellettünk, együtt éljük át a legfontosabb pillanatokat, megosztjuk egymással a jót és a rosszat, számos kaland, élmény, kirándulás köt össze minket, mégis… Ott van, és fogja a kezünket, amikor szembenézünk a félelmeinkkel, sírunk a vállán, nagyokat nevetünk, mégsem történik semmi. Egyszerűen nem érezzük, nem látjuk a valóságot. Ha szerencsések vagyunk, évek múltával egyszer majd újra egymás mellé sodródunk. Ez is egy példa arra, hogy mennyire illékony minden az életünkben, és mennyire nem tudatosan, nem körültekintően éljük meg annak minden pillanatát. A nyarat, amikor kihasználva szépségeit, kicsit másabbak lehetnének a minden-napjaink, kizökkenhetnénk a malomkerékből, a rutinból. Hiszen többnyire rajtunk múlik az egész… Hogy mivel töltjük a szabadidőnket, hogyan éljük meg a mát?
Augusztus van, számomra ez a hónap jelenti a szabadságot, a pihenést, a kikapcsolódást. És sok kedvencet is... A görögdinnye talán az a gyümölcs, amivel soha nem tudok betelni, rengeteget meg tudok enni belőle. A gombás ételek számos variációját készítem rendszeresen, főként, ha a természet is kegyes hozzánk, és barangolásaink során sokat és sokfélét találunk. Ilyenkor gyakran kerül az asztalra nagy tálnyi zöldség- vagy gyümölcssaláta, és nagyon gyakran sütünk-főzünk szabadban, mert annál nincs is finomabb. Az illatok, ízek is illékonyak, de szerencsések vagyunk, mert ezeket újra meg újra érezhetjük az orrunkban, szánkban. Használjunk ki minden pillanatot, legyen szó nyárról, ételről vagy szerelemről, mert ezektől lesz igazán szép és emlékezetes az életünk.

Barabás Orsolya

Ízelítõ

Idén jelentek meg


Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha

2016-ban jelentek meg


Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha
Erdelyi Konyha Erdelyi Konyha

Erdélyi Konyha arhívum » »